Zoek je naar de hond van je dromen, heb je overwogen om je plaatselijke hondenopvangcentra te bezoeken?

De meeste honden komen terecht in een opvangcentrum zonder dat het hun schuld is. Ze zijn gewoon slachtoffers van hun omstandigheden. Waarom zou iemand een dierbare pup opgeven? Hier zijn enkele van de meest voorkomende redenen:

– Niemand in het gezin heeft tijd om voor hem te zorgen
– Iemand heeft een allergie voor huisdieren ontwikkeld
– Echtscheiding laat geen enkele partij in staat om voor de hond te zorgen
– Financiële problemen maken de verzorging van huisdieren te duur
– Een oudere eigenaar moet verhuizen naar een huisdiervrije faciliteit

Evaluatie van reddingsdieren
De meeste hondenreddingscentra werken hard om ervoor te zorgen dat ze deze honden in hun ‘voor altijd huizen’ plaatsen. Hun matchmaking-inspanningen zijn gebaseerd op een grondige evaluatie van zowel de honden als hun toekomstige nieuwe eigenaren.

Eigenaren die hun honden afstaan, geven informatie over de gezondheid en gewoonten van hun huisdier. Is hij op de hoogte van zijn opnames? Heeft hij gezondheidsproblemen? Kan hij opschieten met kinderen, katten en andere huisdieren? Hoeveel training heeft hij gehad? Is hij zindelijk?

De meeste reddingshonden brengen enige tijd door in pleeggezinnen, waar verdere observaties kunnen worden gedaan. Dit is ook een goede kans om ervoor te zorgen dat de hond volledig zindelijk wordt en goed aan de lijn loopt, waardoor zijn kansen op adoptie toenemen.

Reddingswerkers willen de juiste families voor hun honden vinden. Ze kunnen je uitgebreid interviewen en mogelijk zelfs een huisbezoek brengen. Ze willen ervoor zorgen dat deze ongelukkige pups een goed thuis hebben.

De meeste hondenredding groepen vragen een herplaatsingsvergoeding, wat eigenlijk een koopje is. Hier zijn enkele van wat die vergoeding zou kunnen dekken:

– Volledige veterinaire check-up
– Behandeling voor gevonden gezondheidsproblemen
– Een paar dagen voedsel
– Castratie, als dat nog niet is gebeurd
– Alle vaccinaties up-to-date brengen
– Hulp bij de exploitatiekosten van de redding

Als je ooit een harige vriend voor altijd hebt gevonden bij een van je lokale hondenopvangcentra, zul je het ermee eens zijn dat elke vergoeding een kleine prijs is om te betalen als het gaat om alle onvoorwaardelijke liefde die je ervoor terugkrijgt.