Als hondeneigenaar is de angst dat je niet goed voor je beestje zorgt groot. Krijgt mijn dier wel genoeg eten? Heeft mijn dier geen lichamelijke klachten waar ik niks van weet? Omdat je dier niet kunt praten is het simpelweg lastig inschatten. Zo had ik laatst een hele lastige situatie met mijn hond, een Franse bulldog. Hij werd de laatste maanden een lastige eter. Snoepjes en beloningen at hij wel, zijn brokken liet hij staan.

Medische molen

Om uit te zoeken wat er met hem aan de hand was, moesten we met onze hond door de medische molen. Verschillende testen laten uitvoeren en er kwam geen diagnose. Verschillende soorten voer boden ook niet de oplossing. Uiteindelijk gaf de dierenarts mij de tip om te gaan kijken naar een anti allergie voeding. Wij kwamen na een lange zoektocht uit op het met Royal Canin.

Waarom Royal Canin?

Vele merken bieden anti allergie voeding aan. Echter als je verder gaat in de zoektocht kom je erachter dat deze brokken in dezelfde fabriek, zelfs met dezelfde machines, worden geproduceerd. Dat vind ik gek, als een mens last heeft van een gluten allergie komen deze producten uit fabrieken waar geen gluten worden verwerkt. Als bepaalde stoffen eenmaal in de lucht zitten, kan het ook uiteindelijk in de anti allergievoeding terecht komen. Eindstand, je kunt net zo goed normale voeding geven. Aangezien het vermoeden is dat onze hond buikpijn krijgt van normale voeding, wilde wij dit uiteraard vermijden. Uiteindelijk las ik een onderzoek over Royal Canin, wat blijkt, zij hebben een aparte fabriek waarbij de anti allergie voeding wordt geproduceerd! Dat klonk veel belovend. Na telefonisch contact te hebben gehad met de Royal Canin klantenservice, en de vraag bevestigd werd over de aparte fabriek, besloten we een kleine zak van 5 kg te bestellen om te kijken of dit wat voor onze hond zou zijn.

Een compleet andere hond

Na 2 weken konden we al concluderen dat we dit veel eerder hadden moeten doen. Onze hond eet heel erg graag zijn brokken op, likt de bak na tijden weer uit. Zijn energiegehalte is veel hoger dan voorheen en hij bedelt veel minder als de baasjes aan het eten zijn. Wij zijn erg blij met deze oplossing. De andere oplossing was medicatie tegen maagzuur en vertering bevorderende medicatie, dat blijkt nu dus niet meer nodig. Herken jij het probleem met jouw hond? En ben je op zoek naar een oplossing? Probeer eerst de anti allergie voeding van Royal Canin voordat je honderden euro’s verder bent bij de dierenarts.