Gefeliciteerd! Je hebt een hond geadopteerd! Je leven staat op het punt te worden verrijkt op manieren waarvan je nog nooit hebt gedroomd. Dus wat nu? Je nieuwe hond naar huis brengen is zo’n opwindende en vervullende ervaring, maar het kan ook een beetje ontmoedigend zijn, vooral als je je huis nooit hebt gedeeld met een harige metgezel.

Hier zijn enkele tips om je relatie op de juiste voet te krijgen (of, afhankelijk van de situatie)!

Wees voorbereid: voordat je je hond adopteert, weet welke trainingsmethode je gaat gebruiken (we houden van clickertraining en andere positieve-versterkingstechnieken) en leest het voor zodat je de filosofie vanaf dag één kunt gebruiken. Onderzoek hondenverzorging en voeding van tevoren ook, en beslis met welk voer je je hond gaat voeden en hoeveel keer per dag hij gaat eten (meestal een of twee keer). Hoe beter voorbereid je bent, hoe soepeler de overgang van je nieuwe gezinslid zal zijn.

Wees flexibel: Hoewel het goed is om voorbereid te zijn, onthoud dat uw nieuwe hond een levend wezen met een eigen mening is en dat hij misschien voorkeuren uitdrukt die indruisen tegen uw plannen. Als de slaaparrangementen die je hebt opgemaakt gewoon niet voor hem werken, moet je de dingen misschien wat anders schudden. Als het geluid van de clicker hem doodsbang maakt, kan een andere trainingsmethode in orde zijn. Behoud een goed gevoel voor humor en probeer niet verbitterd te raken. De overgangsperiode zal niet eeuwig duren. Doe het rustig aan: pak je routine-set die voor jullie beiden werkt, nieuwe mensen, huisdieren en plaatsen introduceer nadat je de kans hebt gehad om je huisdier in de eerste week of twee te binden. Binnenkort hebben jij en je nieuwe buddy een vaste routine.

Winkel voor de basis: je hebt een riem, kraag, een bed, eten en water gerechten en, natuurlijk, eten nodig! Het is een goed idee om deze items op hun plaats te hebben nog voordat u uw nieuwe hond mee naar huis neemt. Nog iets anders om meteen te kopen: een ID-tag! Plaats het label onmiddellijk op uw hond – dat kunnen we niet genoeg benadrukken. Trouwens, je zult merken dat een krat niet op de lijst staat van dingen die je van tevoren moet kopen. Als je van plan bent om een ​​krat te trainen, is het het beste om je hond mee te nemen als je naar de krat winkelt, zodat je de juiste maat kunt vinden.

Zorg ervoor dat alle gezinsleden aan boord zijn: stel een aantal basisregels vast en zorg ervoor dat iedereen in het gezin ermee instemt ze te volgen en te handhaven. Als u bijvoorbeeld uw nieuwe pup niet op de bank wilt hebben, zal alle training ter wereld niet helpen als uw dochter hem met haar laat zitten als u niet thuis bent. Ook als het zorgen voor uw hond een familie-inspanning is, zorg er dan voor dat iedereen de specifieke rollen en verantwoordelijkheden begrijpt en ermee instemt.

Help je nieuwe maatje bij te stellen: de eerste paar tot enkele weken zal je nieuwe hond een aanpassingsperiode doorlopen. U kunt enkele symptomen van angst opmerken, waaronder een gebrek aan eetlust en onderdrukte stoelgang. Uw hond kan zich zelfs onder of achter meubels verbergen of een paar dagen in een bepaalde kamer blijven. Wees niet gealarmeerd – dit is absoluut normaal gedrag. Door je nieuwe vriend geduld en begrip te tonen, help je hem door een moeilijke en enge tijd en laat hem zien hoe geweldig zijn nieuwe huis echt is!

Stel een schema op voor het voeren en lopen en wees consistent: probeer hem elke dag op dezelfde tijd te laten lopen en hem te voeren, en keer op keer de loop- en voertijd aan te geven met dezelfde trefwoorden. Bijvoorbeeld, vlak voordat je hem voedt, zou je kunnen zeggen: “Etenstijd!” Een betrouwbare routine is een belangrijk hulpmiddel om je nieuwe hond succesvol in je familie te integreren en hem te helpen zich veilig te voelen.

Maak tijd vrij om te binden: breng elke dag wat stille tijd met je hond door, aai hem zachtjes en spreek met een kalmerende stem. Touch is een ongelooflijk krachtige manier van communiceren, een die bijna niet te begrijpen is. Laat je hond zien dat hij veilig is en geliefd, en je relatie begint met een mooie start.

Iedereen heeft alleen tijd nodig: uw hond is geen uitzondering! Geef hem elke dag de tijd om alleen te zijn en zijn nieuwe omgeving te verkennen. Observeer vanaf een afstand om zeker te zijn dat hij veilig is, maar niet dichtbij genoeg om zijn “ik” -tijd te verstoren.

Stel hem langzaam aan nieuwe dingen en mensen voor: we weten dat je graag je geweldige nieuwe familielid wilt laten zien aan al je andere familie en vrienden, maar doe het rustig aan! Een goede vuistregel is om elke dag niet meer dan één nieuwe persoon aan uw hond te introduceren. Bewaar ook de eerste reis naar het hondenpark of een andere drukke omgeving enkele weken later, om overweldigend en verwarrend te voorkomen.

Zorg voor een tune-up: Plan een eerste bezoek aan de nieuwe dierenarts van uw hond in de eerste week (of onmiddellijk na adoptie als u andere huisdieren thuis hebt of vermoedt dat uw nieuwe pup ziek is). Breng alle medische en vaccinbestanden bij die zijn geleverd door het opvangcentrum of de redding waaruit u uw hond hebt geadopteerd. Veel dierenartsen zullen zelfs gratis een eerste controle geven aan mensen die een huisdier adopteren! Dit eerste bezoek is een goed moment om aanwijzingen te krijgen over de persoonlijkheid van uw hond en de geschiedenis van het verleden, dus wees niet bang om veel vragen te stellen. Zorg er ook voor dat uw hond meteen wordt gechipt (als hij dat nog niet is), zodat u herenigd kunt worden als u (snik!) ooit gescheiden raakt. Ware liefde is moeilijk te vervangen!